Kiinan opiskelijoiden ajatuksia

“Kiinan opiskelu on virkistävää sen erotessa huomattavasti eurooppalaisista kielistä, joihin Suomessa useimmiten keskitytään.

Kuva: Otto Jahnukainen, Järvenpään lukio

Kiina on pian maailman suurin talous, ja sen vaikutus myös Euroopassa voimistuu jatkuvasti. Kiinan kielen opiskelu parantaa mahdollisuuksia työelämässä merkittävästi.

Yhteistyö Kiinan kanssa lisääntyy maan taloudellisen ja poliittisen aseman vahvistuessa nopeasti. Kiinalaiset arvostavat kielensä tuntemusta kohteliaana eleenä, joka kertoo perehtyneisyydestä heidän kulttuuriinsa – kiinan kielen osaaminen edesauttaa kanssakäymistä.”

– Ilmari Kohonen, Järvenpään lukio

” Kiinan kielen taito tarjoaa loistavia mahdollisuuksia varsinkin työmarkkinoilla ja matkailukin helpottuu kun osaa edes vähän perusteita. Kielen pienet yksityiskohdat ja tarkat ääntämisohjeet tekevät siitä ainutlaatuisen, vaikka aluksi ne ehkä hermostuttavatkin. Kiina valtiona on upea sekoitus vanhaa ja uutta.”

– Anni Lehtinen, Vaskivuoren lukio, Vantaa

“Kiina on maailman puhutuin kieli. Jonain päivänä sen osaamista vaaditaan työelämässä kuten englantia tänä päivänä. Siksi kannattaa aloittaa kiinan opiskelu nyt!”

– Stella Qin, Ressun lukio, Helsinki