Tiedote: Kiinaa opiskellaan lukioissa

TIEDOTE 7.2.2012                                                    Julkaisuvapaa

 
Kiinaa opiskellaan lukioissa
Kiinan kieli on maailman puhutuin kieli. Kiinan talous kasvaa nopeimmin maailmassa. Suomalaiset yritykset avaavat toimipisteitä Kiinassa, Kiinan kieltä ja kulttuuria osaavia työntekijöitä tarvitaan.
Viime syksynä käynnistyi Opetushallituksen tuella Yanzu-hanke – kiinan kieltä lukioissa. Tavoitteena on koota verkostoksi kaikki ne lukiot, jotka tarjoavat jo opiskelijoille tai suunnittelevat Kiinan kielen ja/tai kulttuurin opintoja. Verkoston tavoitteena on edistää Kiinan kielen ja kulttuurin opiskelua Suomen lukioissa yhdessä eri toimijoiden kanssa. Nykyisin ei Suomessa ole mahdollista pätevöityä kiinan kielen aineenopettajaksi. Tämän takia Yanzu-hanke on ollut yhteydessä Opetusministeriön, Helsingin yliopiston ja täydennyskoulutuskeskus Palmenian kanssa. Opettajatyöryhmä pohtii lukion kurssien sisältöjä ja opetusmateriaalien tarvetta. Helsingin yliopiston Konfutse-instituutin kanssa neuvotellaan lukiolaisille sopivasta kielitutkinnosta, jolla opiskelijat voisivat todistaa osaamisensa. Voisiko kiinan kieli kuulua tulevaisuudessa ylioppilastutkintoon?
Helsingissä järjestetään keskiviikkona 7.3. lukioiden kiinan opetuksen forum “Kaikki menevät Kiinaan”. Lukioiden rehtoreille ja kansainvälisyyshankkeiden koordinaattoreille tarkoitetun tilaisuuden teemana on kiinan kielen opiskelun ja opetuksen tukeminen lukioissa. Seminaarin pääluennoitsijaksi tulee professori Joël Bellassen Ranskasta. Hän on kiinan opetuksen edelläkävijöitä Euroopassa.
Yanzu-verkostoon kuuluu tällä hetkellä 15 lukiota.
Hanketta koordinoi vantaalainen Vaskivuoren lukio.
Lisätietoja www.yanzu.fi ja koordinaattori Minna Koskinen, puh. 050 354 4305
tai minna.koskinen@eduvantaa.fi